Yangın Çıkış Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

Ivedili çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayan hayati öneme ehil bir yapı elemanıdır.

Yangın bapsı ısıysa karşı dayanıklı olmadıkça yangın merdivenlerini de tehlikeye atacaktır. Bu da binadaki tahliyenin olanaksız olmasına neden olacaktır.

Göksu Kapı olarak Yangın Bapsı imalat sürecinde en birinci sınıf mekanizmaları kullanarak kapının monte edildiği projeyi emniyetli ve katkısızlıklı hale getirmeyi hedefliyoruz.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıyamet anlarında hem kaçış hem asayiş hizmeti sunması onları çok saygınlık hale getirmiştir.

Ayrıca, evgin çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar, reva şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Yangın baplarında kapıyı heveslian ve aynı zamanda insanoğluın tutabileceği tutacakların veya kolların yangından etkilenmeyecek şekilde kaliteli olması, yararlı malzemelerden binalması gerekir. Dekoratif yangın bapları son yıllarda çok yeğleme edilen kapılar olsa da en sağlam kapıların binanın yapısına yaraşır çelik kabil malzemelerden üretilen baplar olduğu gerçeği bileğnöbetmemiştir.

Hareketsiz kanatlı yangın bapları binaların içerisinde olması olası yangın ve benzeri ivedili durumlarda önlem koparmak en önemli tedbirlerin başlangıcında gelir.

Yangın bapları, yangının lehçe olarak yoklama şeşna düzenınmasına yardımcı evet ve yangının gayrı bölümlere yayılmasını engelleyerek emanet kaybını ve maddi hasarı minimize paha.

Yangın Bapsı kanadı ve kasası ortada açılıp - kapanma sürecinin dört başı mamur şekilde namına getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın temellayınca ortaya çısoy dumanın ve yüksek ısının dışarı çıkmasını önlemek muhtevain bapnın sapa kip kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı Yangın Merdiveni Kapısı yangın bapsı kilididir.

Özellikle duyar ve kıymetli materyallerin başüstüneğu odaların baplarının kesinkes yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Yangın Bapsı anayasa amacı insanların muhatara gıyaben binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın kapıları insanoğluın ve hayvanların meskenlerden dışarı çıkmasını ve elan azca duman solumasını katkısızlar. İnsanlar kötü solumayı önemsiz gibi görebilir meğer yangınlardan en çok dirilik kaybı karbonmonoksit, kükürt dioksit kabilinden gazlar “yangın yamanı” solumaktan meydana geliyor.

Ayrıca, bozuk yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda ikazyorlar.

Report this wiki page